1.1 Hankintayksikkö
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella keskeinen ydintehtävä. WinNovan työelämälle suunnatuissa palveluissa yhdistyvät ammatillisen koulutuksen vahva osaaminen sekä pitkäaikainen kokemus yrityksille ja julkisen sektorin työyhteisöille tarjottavista koulutus- ja kehittämispalveluista.
Yhtiön toiminimi on Länsirannikon Koulutus Oy ja aputoiminimi on WinNova, joka toimii myös oppilaitoksen nimenä. Yhtiön kotipaikka on Rauma. Yhtiön tarkoituksena ei ole tavoitella voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen. Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan omistavat Porin, Rauman ja Laitilan kaupungit sekä Porin Aikuiskoulutussäätiö. Yhtiö kuuluu Porin kaupunkikonserniin. WinNovan toimipisteet sijaitsevat Satakunnan ja Vakka-Suomen alueella. Henkilöstöä on yhteensä 540.
1.2. Kilport –palvelu
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova käyttää tämän hankinnan kilpailuttamisessa sähköistä Kilport -kilpailutuspalvelua. Kilport mahdollistaa kilpailutusprosessin toteuttamisen suljetussa järjestelmässä. Hankinta julkaistaan myös HILMA- ilmoituskanavalla. Tarjousten jättäminen Kilport -järjestelmään opastetaan myöhemmin kohdassa "tarjousten jättäminen".
Tarjouspyyntö koskee monitoimitulostinten kokonaispalveluhankintaa leasing-ratkaisuna hankintayksikön kaikkien toimipisteiden tarpeisiin. Hankittavaan ratkaisuun liittyvät tekniset vaatimukset on kuvattu hankinta-asiakirjoissa.
Hankintayksikkö arvioi, että kaikkien käyttäjien ja toimipisteiden yhteenlaskettu vuosittainen käyttömäärä on noin 3 000 000 arkkia. Tarjottavan kokonaisratkaisun tulee perustua tähän käyttömäärään.
2.1. Sopimusaika
Sopimuskausi alkaa 1.7.2021 kirjallisen hankintasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja hankintasopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista 30.6.2024. Sopimusajan päättymisen jälkeen hankintaan sisältyy mahdollisuus yhden (1) vuoden optiokauteen. Optiokauden mahdollisesta käyttämisestä tehdään erillinen päätös neljä (4) kuukautta ennen mahdollisen optiokauden alkua.
2.2. Hankintamenettely
Hankinta toteutetaan hankintalain (1397/2016) 32 § mukaisella avoimella menettelyllä mainitun lain EU-kynnysarvon ylittävänä tavarahankintana. Tarjous kaikkine asiakirjoineen on tehtävä suomen kielellä. Osatarjouksia tai vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä, sillä osakokonaisuuksien koordinointi ei ole tilaajan kiinteistö- ja tietojärjestelmäarkkitehtuurikokonaisuudessa mahdollista.
Hankintaan valitaan yksi toimittaja. Hankintasopimus ei koske kaikkia tilaajan monitoimilaitteiden tarpeita eikä hankintasopimus tuota valitulle toimittajalle yksinoikeutta kaikkiin tilaajan monitoimilaitehankintoihin. Tilaaja on tähän hankintamenettelyyn pyrkinyt kokoamaan mahdollisimman monta hankittavaa laitetta ja tilaajalla on pyrkimys hyödyntää tätä hankintasopimusta mahdollisimman laajasti.
Hankintapäätökseen sisältyy hankintayksikölle mahdollisuus valita kokonaistaloudellisessa edullisuusjärjestyksessä seuraavaksi paras tarjoaja tarjoajan näin halutessa täydentämään hankintasopimuksen toimivuutta mikäli hankintasopimus irtisanotaan tai puretaan. Korvaava toimittaja valitaan hankintapäätöksen sijoittumisjärjestyksen perusteella. Tarjoajalla on tällaisessa tapauksessa oikeus kieltäytyä hankintasopimuksen allekirjoittamisesta mikäli annettu tarjous ei ole enää tällöin voimassa.
Tarjousten tulee olla sitovana voimassa vähintään kolme (3) kuukautta tarjouspyynnössä ilmoitetusta viimeisestä tarjouksen sisäänjättöpäivästä lukien.
Hankintaan sovelletaan hankinta-asiakirjoista ilmenevin muutoksin tai poikkeuksin JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleisiä sopimusehtoja (Liite 1 Yleiset sopimusehdot (JIT 2015 - Yleiset ehdot)) sekä liite 7 Erityisehtoja laitehankinnoista (JIT 2015 - Laitteet)).
2.2.1. Hankintamenettelyn yleisiä periaatteita
Julkisessa hankinnassa annettu tarjous on tekijäänsä sitova ja velvoittava. Tarjousajan päätyttyä tarjousta ei voi muuttaa eikä yksipuolisesti peruuttaa. Tarjous on toimitettava hankintayksikölle tarjouspyynnössä ilmoitettuun osoitteeseen, pyydetyllä tavalla ja annetussa määräajassa. Vastuu tarjouksen toimittamisesta oikein on tarjouksen tekijällä. Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen eikä se saa sisältää omia ehtoja. Vaatimus on ehdoton ja koskee niin tarjoajan soveltuvuutta, tarjouksen sisältöä, pyydettyjä asiakirjoja kuin myös tarjouksen liitteitä.
Mikäli saaduista tarjouksista yksikään ei vastaa tarjouspyyntöä tilaajan edellyttämällä tavalla taikka olosuhteet tarjouskilpailun aikana muuttuvat sellaisiksi ettei tilaaja voi hyödyntää tarjouskilpailun tuloksia, tilaaja voi keskeyttää hankintamenettelyn osittain tai kokonaan.
Mahdolliset lisätietopyynnöt tulee pyytää tarjousaikana ja tämän tarjouspyynnön kappaleen 7 ohjeiden mukaisesti. Muilla tavoin esitettyihin kysymyksiin ei vastata.
Hankintayksikkö ei anna väliaikatietoja saaduista tarjouksista, hankintapäätöksen valmistelusta eikä sen aikataulusta.
3.1. Toimittajalta edellytettävät vaatimukset
3.1.1. Yrityksen kelpoisuusehto
Hankintaan sovelletaan tilaajavastuulakia (1233/2006) ja tarjoajalta edellytetään sen ehtojen täyttämistä. Asian varmistamiseksi tarjoajan on liitettävä tarjoukseen Vastuu Group -palvelun voimassa oleva Luotettava Kumppani-raportti tai muut vastaavat todistukset tai dokumentit. Selvityksistä on käytävä ilmi tilaajavastuulain edellytysten täyttyminen. Mikäli selvityksiä ei ole toimitettu tarjouksessa tai käy ilmi, ettei pyydettyjen todistusten ja selvitysten mukaisia asioita ole hoidettu lain edellyttämällä tavalla, tilaajalla on oikeus sulkea tarjoaja tarjouskilpailusta sekä purkaa hankintasopimus tai tätä edeltänyt hankintapäätös. Palveluntuottaja toimittaa tilaajavastuulain mukaiset raportit vuosittain hankintayksikölle.
Tarjoajalla tulee olla kokemusta vastaavanlaisesta palvelutuotannosta ja tarjouksessa on esitettävä selvitys vähintään yhdestä (1) referenssikohteesta vuodelta 2018, 2019 tai 2020. Esitettävän referenssiselvityksen tulee sisältää tieto kohteen yhteystiedoista (tilaaja, tieto sopimusajasta, tilaajan yhteyshenkilö sekä yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Hyväksyttävältä referenssisuoritukselta edellytetään, että suoritus on kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään 12 kuukautta. Tilaajalla on oikeus selvittää esitetyn referenssisuorituksen tietojen oikeellisuus. Referensseillä tarkoitetaan jo vakiintuneesti toteutettuja suorituksia, joiden perusteella hankintayksikkö voi arvioida tarjoajan teknistä ja taloudellista kyvykkyyttä hankinnan kohteena olevan palvelukokonaisuuden suorittajana.
Tarjoavan yrityksen luottoluokituksen tulee olla vähintään A (tyydyttävä). Tarjoajalta edellytetään vähintään 200 000 euron liikevaihtoa per tilikausi edelliseltä kolmelta (3) päättyneeltä tilikaudelta. Selvitys vaatimusten täyttymisestä tulee liittää tarjoukseen. Tarjoajan luottoluokitus tulee esittää esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa- luottoluokitusraportilla, Bisnode Finland Oy:n luottoluokitustuotteilla tai muulla vastaavalla luottolaitoksen tarjoavaa yritystä koskevalla lausunnolla, jossa luottoluokitus on yksiselitteisesti ilmoitettu. Luottoluokitusvaatimuksen täyttymisen voi esittää myös Vastuu Groupin Luotettava Kumppani-raportilla, mikäli tieto luottoluokituksesta on kyseisellä raportilla yksiselitteisesti ilmoitettu. Myös selvitys yrityksen liikevaihtovaatimuksen täyttymisestä on esitettävä tarjouksessa.
Kaikkien tarjouksessa annettavien todistusten ja selvitysten tulee olla ajantasaisia, enintään kolme (3) kuukautta vanhoja sekä voimassa tarjousajan päättymishetkellä. Tarjoajan tulee varmistaa, että kaikkien hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten täyttyminen on selvästi ja yksiselitteisesti todennettavissa tarjousasiakirjoista.
3.2. Tarjottavalta ratkaisulta edellytettävät vaatimukset
Tilaajan hankintatarpeen sisältö ja vähimmäisvaatimukset on esitetty hankinta-asiakirjoissa sekä erityisesti liitteessä 02 tekniset vaatimukset. Tarjottavan ratkaisun tulee kattaa hankintayksikön tarpeet tulostuksen, kopioinnin sekä skannauksen suhteen.
Toimittajan tulee kytkeä tarjottavat tilaajan osoittamiin paikkoihin ja liitäntöihin. Tarjottavaan ratkaisuun tulee sisältyä hallintajärjestelmä, jonka kautta tulee olla mahdollista luoda automaattisia hankintayksikön muokattavissa olevia käyttöraportteja. Tarjottavan ratkaisun tulee tuottaa tilajaalle raportointitiedot (mustavalkoisten ja värillisten tulosteiden sekä skannaustapahtumien määrä per kuukausi ja per vuosi) sekä ratkaisuun sisältyvien laitteiden että tilaajan jo olemassa olevien laitteiden osalta.
Kaikki monitoimilaitteet kytketään joko ethernet-kaapelilla tai wlan-yhteydellä hankintayksikön ohjeiden mukaisesti. Tarjottavaan kokonaisratkaisuun sisältyvät asennukset tehdään pääosin vuoden 2021 aikana siten, että kaikkia laitteita ei asenneta yhdellä kerralla vaan tilaajan asettamassa aikataulussa aiempien leasing-sopimusten päätyttyä.
Toimittajan tulee huolehtia käytettyjen värikasettien ja pakkausmateriaalien pois kuljetuksesta ja asianmukaisesta kierrätyksestä.
3.2.1 Laitteilta edellytettävät vaatimukset
Jokaisen tarjottavan laitteen on oltava soveltuva turvatulostukseen ja julkiseen käyttötarkoitukseen. Jokaisen palveluun sisältyvän monitoimilaitteen tulee sisältää RFID-lukulaite käyttäjien tunnistuksen mahdollistamiseksi. Jokaiselle henkilökunnan jäsenellä sekä laitteita käyttävällä opiskelijalla on oma, henkilökohtainen RFID-pohjainen henkilökortti, jota hallinnoidaan Active Directory-rajapinnan kautta. Jokaisen tarjottavan laitteen tulee kyetä mustavalkoiseen sekä kaksipuoleiseen tulostukseen.
Tarjottavien laitteiden tekniset vaatimukset on kuvattu liitteessä 02 tekniset vaatimukset ja jaettu kolmeen kategoriaan seuraavasti:
Luokan A laitteet, kokoluokka alle 50 000 kopiota vuodessa, hankintatarve 19 kappaletta
Luokan B laitteet, kokoluokka 50 000 - 150 000 kopiota vuodessa, hankintatarve 17 kappaletta
Luokan C laitteet, kokoluokka yli 150 000 kopiota vuodessa, hankintatarve 5 kappaletta
Tilaaja pidättää oikeuden hankintatarpeensa muuttuessa tilata sopimuskauden aikana enemmänkin laitteita.
Luokkiin B ja C tarjottavien laitteiden tulee sisältää nidontaominaisuus. Laitteiden tarvitsemat niitit hankitaan erillisveloituksena.
Luokissa B ja C tarjottavien laitteiden tulee sisältää automaattinen vikailmoitusjärjestelmä sekä ilmoittaa tarvikkeiden tilaustarpeesta.
3.2.2. Huoltopalvelulta edellytettävät vaatimukset
Tilaaja edellyttää, että laitekohtainen vasteaika on kaikilla tarjottavilla laitteilla enintään 48 tuntia. Vasteaika lasketaan arkisin kello 8 – 16 välillä.
3.2.3. Ympäristövastuu
Tilaajalle on tärkeää, että palveluntuottaja ottaa huomioon kopiointi- ja tulostuspalveluiden tuottamisessa ympäristönäkökulmat ja kestävän kehityksen periaatteet. Palveluntuottaja vastaa värikasettien täydentämisestä tilaajan osoittamaan tilaan. Värikasettien tulee sisältyä laitevuokriin eikä niistä voida veloittaa erikseen. Tilaaja vastaa tulostuspapereiden lisäämisestä ja värikasettien vaihdoista monitoimilaitteisiin. Palveluntuottajan tulee huolehtia käyteytyjen värikasettien ja pakkausmateriaalien pois kuljetuksesta ja asianmukaisesta kierrätyksestä. Lähtökohtaisesti kierrätettävän materiaalin pois kuljetus tapahtuu kaikissa tilaajan kiinteistöissä kolmen (3) kuukauden välein tai erillisen sopimuksen mukaisesti.
Palveluntuottajan tulee ohjata poistetut laitteet uudelleenkäyttöön tai materiaalien uusiokäyttöön tähtäävään kierrätykseen. Poistettujen laitteiden vastaanotto, kuljetus ja asianmukainen hävittäminen sisältyvät palvelun hintaan. Palveluntuottajan tulee antaa pyydettäessä tilaajalle todistus poiskuljetettavien laitteiden tietoturvakäsittelystä.
3.3. Alihankinta
Toimittajalla on oikeus käyttää palvelun tuottamisessa alihankkijoita. Palveluntuottaja vastaa käyttämänsä alihankkijan osuudesta kuten omastaan sekä vastaa siitä, että alihankkija noudattaa omalta osaltaan hankintasopimuksen mukaisia velvoitteita. Myös alihankkijoiden tulee täyttää hankinta-asiakirjoissa asetetut vaatimukset. Mikäli tarjoaja ei vetoa alihankkijansa resursseihin täyttääkseen hankinta-asiakirjojen pakolliset soveltuvuusvaatimukset, alihankkijoiden osalta ei tarvitse täyttää ESPD-asiakirjaa kohdan 3.4. mukaisesti.
Hankintayksiköllä on lisäksi oikeus tarkastaa, onko olemassa perusteita alihankkijan poissulkemiseksi hankintalain pakollisten ja harkinnanvaraisten poissulkemisperusteiden nojalla. Mikäli alihankkijaa koskee jokin laissa mainittu poissulkemisperuste, tarjoajan on korvattava ehdotettu alihankkija. Mikäli tarjoaja vetoaa alihankkijansa resursseihin täyttääkseen hankinta-asiakirjojen pakolliset soveltuvuusvaatimukset, hankintayksikkö voi pyytää tällaisten alihankkijoiden osalta rikosrekisteriotteet kohdan 3.4. mukaisesti.
3.4. Yhteinen eurooppalainen hankinta-asiakirja (ESPD) ja rikosrekisteriote
Tarjoajan tulee liittää tarjoukseensa yhteinen eurooppalainen hankinta- asiakirja (ESPD) alustavana näyttönä siitä, että voimassa olevan hankintalain mukaiset poissulkemisperusteet eivät rasita tarjoajaa sekä siitä, että tarjoaja täyttää hankintayksikön asettamat soveltuvuusvaatimukset. Tarjoaja voi käyttää samaa yhteistä eurooppalaista hankinta-asiakirjaa useissa hankintamenettelyissä osoituksena vaatimusten täyttymisestä edellyttäen, että tarjoaja vahvistaa asiakirjan sisältämien tietojen olevan edelleen voimassa ja vastaavan tämän tarjouspyynnön asettamia vaatimuksia. ESPD-asiakirjan voi toimittaa joko sähköisellä lomakkeella täytettynä (Liite 06 ESPD-asiakirja) tai sähköisessä ESPD-palvelussa (Liite 07 ESPD.xml). Liitettä 07 ESPD.xml voi hyödyntää Euroopan komission suosittelemilla työkaluilla. Lista työkaluista löytyy osoitteesta https://ec.europa.eu/growth/single-market/public-procurement/digital/espd_fi . XML-tiedosto ei aukea oikein muulla tavoin avattuna.
Hankintalain 87 §:n 1 momentin mukaisesti hankintayksikön on vaadittava käytettäväksi yhteistä eurooppalaista hankinta-asiakirjaa alustavana näyttönä siitä, että ehdokasta tai tarjoajaa ei rasita poissulkemisperuste ja että ne täyttävät hankintayksikön asettamat soveltuvuusvaatimukset. Lain sanamuoto edellyttää siten hankintayksikön käyttämään ESPD-lomaketta EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa. Hankintayksikön asettama vaatimus käyttää ESPD -lomaketta (joko liite 06 tai liite 07) velvoittaa myös tarjoajaa käyttämään lomaketta osallistuessaan hankintaan.
Lisäohjeita ESPD:n täyttämiseksi löytyy mm. osoitteesta https://www.hankinnat.fi/eu-hankinta/ehdokkaiden-ja-tarjoajien-soveltuvuus/yhteinen-eurooppalainen-hankinta-asiakirja-espd .
Hankintayksikkö tarkistaa lisäksi voittaneen tarjoajan osalta rikosrekisteriotteen, joten tarjoajan kannattaa varautua esittämään tarjoajan tai sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenen tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävän henkilön alkuperämaan tai sijoittautumismaan toimivaltaisen viranomaisen antama ote rikosrekisteristä. Rikostaustan selvittämiseksi esitetty rikosrekisteriote ei saa olla kahtatoista kuukautta vanhempi. Rikosrekisteriotteen voi tilata esim. Oikeusrekisterikeskuksesta. Rikosrekisteriotetta ei kuitenkaan liitetä tarjoukseen, sillä se pyydetään vain valitulta palveluntuottajalta.
Tarjouksen hinnoittelun tulee sisältää kaikki ratkaisun kustannukset. Tarjouksessa tulee ilmoittaa tarjottavien laitteiden yksikköhinnat koneluokittain per kuukausi liitteen 03 Tarjouslomake ohjeistuksen mukaisesti arvonlisäverottomina, euromääräisinä hintoina.
Tarjoushinta annetaan tarjouslomakkeella (liite 03). Tarjousten hintavertailu toteutetaan tarjottavan ratkaisun vuosikustannuksen vertailulukuna kaavalla (A-luokan laitteen yksikköhinta/kk x 19) + (B-luokan laitteen yksikköhinta/kk x 17) + (C-luokan laitteen yksikköhinta/kk x 5) x 12.
4.1. Hintamuutokset sopimuskaudella ja mahdollisella optiokaudella
Annettavien tarjoushintojen tulee olla kiinteästi voimassa 31.12.2022 saakka. Tämän jälkeen mahdollisissa hinnanmuutoksissa noudatetaan JIT 2015 Liite 1 Yleisten ehtojen mukaista menettelyä.
Vaatimukset täyttävistä tarjouksista palveluntuottajaksi valitaan kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisesti tarjous, joka on hankintayksikön kannalta hinnaltaan halvin. Valintaperuste on hankinnan luonteen vuoksi mahdollista, sillä hankintayksikkö on asettanut tarjouspyyntöasiakirjoissa vähimmäisvaatimuksiksi sellaiset laatukriteerit, joilla voidaan saavuttaa kokonaistaloudellisesti edullisin ja laadultaan asianmukainen palvelukokonaisuus.
Tarjottavat laitteet tulee kuvata lyhyesti vähintään merkin ja mallimerkinnän osalta joko liitteellä 03 Tarjouslomake tai muulla liiteasiakirjalla.
6.1. Maksuehto ja laskutusehto
Maksuehto on 21 päivää netto. Laskutusrytmistä sovitaan valitun toimittajan kanssa hankintasopimuksessa.
6.2. Hankintasopimus
Kirjallinen hankintasopimus laaditaan, kun päätös hankinnasta on saanut lainvoiman.
6.3. Sopimuserimielisyystilanteet
Mahdollisissa sopimuserimielisyystilanteissa noudatetaan JIT 2015 Liite 1 Yleisten ehtojen mukaista menettelyä.
7.1. Hankintaa koskevat lisätietopyynnöt
Mahdolliset hankintaa koskevat lisätietopyynnöt tulee pyytää suomeksi Kilport-palvelussa osoitteessa https://kilport.fi viimeistään 4.5.2021 kello 16.00 mennessä. Ennen kysymysten jättämistä tarjoajan tulee rekisteröityä Kilport-palvelun käyttäjäksi. Esitetyt kysymykset näkyvät nimettöminä niin, että kysymyksen esittäjää ei voida kysymyksestä tunnistaa. Tästä syystä kysymykset tulee muotoilla siten, etteivät ne sisällä liike- tai ammattisalaisuuksia. Kysymykset ja niihin annetut vastaukset näkyvät rekisteröityneillä käyttäjillä avoimesti ja anonyyminä. Kysymyksiin vastataan mahdollisimman nopeasti ja viimeistään 7.5.2021 kello 22.00 mennessä.
Tarjoajan tulee huomioida tarjouspyyntöä koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset sekä käyttää hyväkseen mahdollisesti täsmennettyjä tietoja tarjousta antaessaan. Muilla tavoin esitettyihin kysymyksiin ei voida vastata.
7.2. Hankinnan ilmoitusten tilaaminen
Tarjoaja voi antaa halutessaan Kilport-järjestelmässä sähköpostiosoitteensa kohdassa "Tilaa hankintaan liittyvät ilmoitukset". Antamalla sähköpostiosoitteen oheiseen kenttään tarjoaja voi tilata hankintaa koskevat ilmoitukset automaattisesti annettuun sähköpostiosoitteeseen. Järjestelmä lähettää tällöin tiedon mahdollisiin kysymyksiin annetuista vastauksista ja tarjoajan on helppoa saada ajankohtaisia tietoja hankintaan liittyen. Ilmoitusten tilaus on hankintakohtainen niin, että sähköpostiosoitteita ei käytetä muissa hankinnoissa. Tiedot sähköpostiosoitteista hävitetään automaattisesti viimeistään 30 päivää hankinnan tarjousajan päättymisen jälkeen eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin.
Tarjoajien tulee varmistaa, että tarjous sisältää hankinta-asiakirjoissa mainitut, pakolliset tiedot ja että annetut tiedot ovat asiakirjoista helposti luettavissa ja löydettävissä.
8.1. Tarjousten jättäminen Kilport-järjestelmään
Tarjousaika päättyy 17.5.2021 klo 12.00. Tarjoukset jätetään Kilport- järjestelmään osoitteessa https://kilport.fi.
Kilport on suojattu, sähköinen järjestelmä johon tarjous on turvallista jättää milloin tahansa tarjousaikana. Tarjouksen jättäjä voi muokata tallentamaansa tarjousta ennen tarjousajan päättymistä. Tarjousasiakirjat tulee antaa pyydetyssä formaatissa ja mahdollisimman vakiotiedostomuotoisina, joita ovat .pdf, .doc/.docx, .ppt/.pptx ja .xls/.xlsx.
8.2. Liike- ja ammattisalaisuudet
Tarjoukset on pyrittävä laatimaan siten, etteivät ne sisällä liike- tai ammattisalaisuuksia. Mikäli tarjousasiakirjoihin sisältyy julkisuuslain nojalla salassa pidettäviä liike- ja ammattisalaisuuksia, tarjoajan tulee merkitä nämä yksityiskohtaisesti tarjoukseensa ja samalla perustella, miksi kyseiset tiedot ovat julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 20 kohdassa tarkoitettuja salassa pidettäviä liike- ja ammattisalaisuuksia.
Tarjoukseen ladattavia liitteitä ei voi merkitä kokonaisuudessaan liikesalaisuudeksi, vaan liitteisiin tulee merkitä selkeästi ja yksiselitteisesti miltä osin ne sisältävät liikesalaisuuksia. Hankintayksikkö harkitsee tapauskohtaisesti, ovatko liike- tai ammattisalaisuuksiksi ilmoitetut tiedot lain mukaan salassa pidettäviä.
Tarjouksen vertailussa käytettävää hintatietoa ei pidetä liikesalaisuutena. Jos tarjoaja ei ilmoita liike- ja ammattisalaisuuksiaan edellä vaaditulla tavalla, hankintayksiköllä on oikeus pitää tarjoajan tarjousta kokonaisuudessaan julkisena.
8.3. Osoitetiedot täytäntöönpanoa varten
Hankintayksikkö toimittaa hankintapäätöksen tiedoksi sähköpostilla. Tätä varten tarjoajan tulee ilmoittaa tarjouksessa sähköpostiosoite, johon hankintapäätös osoitetaan.
Liite 00 Liiteasiakirjat, joka sisältää seuraavat asiakirjat:
Liite 01 Laiteluokittelu
Liite 02 Vähimmäisvaatimukset
Liite 03 Tarjouslomake
Liite 04 JIT 2015 sopimusehdot liite 1 - Yleiset ehdot
Liite 05 JIT 2015 sopimusehdot liite 7 - Laitteet
Liite 06 ESPD-asiakirja
Liite 07 ESPD.xml
Tarjouksen tulee sisältää kaikki hankinta-asiakirjoissa edellytetyt tiedot. Tarjouksen liitteenä tulee toimittaa vähintään alla olevat tiedot :
ESPD-lomake täytettynä
Liite 03 Tarjouslomake täytettynä
Luotettava Kumppani-raportti tai vastaavat todistukset
Rating Alfa- luottoluokitusraportti tai vastaava
Selvitys referenssivaatimuksen täyttymisestä (mikäli tiedot eivät sisälly liitteeseen 03 Tarjouslomake)
Selvitys alihankinnasta, jos alihankintaa aiotaan hyödyntää sopimuskaudella (mikäli tiedot eivät sisälly liitteeseen 03 Tarjouslomake)
Selvitys toteutuneesta liikevaihdosta (mikäli tiedot eivät sisälly liitteeseen 03 Tarjouslomake)